Som Trend CTS systemhus har vi teknologien og kompetencerne til at hjælpe dig med energioptimering med både store og små CTS anlæg

Energioptimering med Trend CTS anlæg

Med en effektiv energioptimering kan du opnå bedre indeklima og samtidig spare på energiforbruget i virksomheden.

Med Trend CTS sikrer vi dig en effektiv bygningsautomatik med præcis styring, regulering og overvågning af byggetekniske funktioner.

Hvad er et CTS anlæg

Et CTS anlæg er opbygget af en hovedcentral og undercentraler sammenkoblet i et netværk. Alle kan programmeres til at håndtere specifikke styringsopgaver, baseret på de input de får fra tilkoblede komponeter, fx temperaturmålere, energimålere, adgangskontrol, lysstyring (Dali og KNX ) og meget andet.

Det er nu muligt for den bygningsansvarlige fra et sted at styre og overvåge alle tekniske installationer i bygningerne. Det foregår fra en PC, tablet eller en mobiltelefon, hvor man via et grafisk interface får et godt overblik over bygningsautomatikken.

I princippet kan hvad som helst styres, men oftest er det varme, ventilation og lys. Det giver et bedre indeklima, samtidig med at der opnås gode energibesparelser, når bygningens tekniske installationer kommunikerer sammen.

Et eksempel kan være, at man i en virksomhed lukker for varmen kl 16.30 og åbner igen til normal temperatur kl 7. I weekender og på helligdage køres der natsænkning. I sommerhalvåret lukkes helt for varmen. Hvis der skal arbejdes udenfor normal arbejdstid, kan medarbejderne via en kalenderfunktion bede om at varmen ikke lukkes i deres område.

Alternativt kan virksomheden sammenkoble adgangkontrollen og CTS styringen, så når sidste mand forlader kontoret og låser via adgangskontrollen, slukkes alt lys, og varme og ventilation stoppes automatisk.

Vil du optimere på virksomhedens energiforbrug. Kontakt os her.

Trend CTS systemhus

Hos Lund & Erichsen installerer og servicerer vi flere typer af CTS-systemer. Dog primært som autoriseret Trend Systemhus, hvor vi installerer og servicerer Trend CTS. Det betyder, at du får en leverandør, der er opdateret om den nyeste teknologi.

Trends CTS produkter er fleksible og løser mange opgaver indenfor bygningsautomatik. Fleksibiliteten viser sig også i betjeningen.

Når du skal styre dit energiforbrug, gør du det præcis på den måde, der giver mening for dig. Eksempelvis via lokale touchskærme, telefoner og computere, hvor du har overblik over anlæggets drift og kan opretholde den optimale balance mellem de ydre påvirkninger, komfort, energiforbrug og andre driftsmæssige krav.

Vores erfaring viser at et velreguleret CTS system ikke alene giver et sundt indeklima, det holder også energiforbruget nede. Det kan du læse mere om nedenfor.

 

 

Trend CTS IQ view enhed

 

 

Her har vi hjulpet med et CTS system

Vi har igennem årene hjulpet mange institutioner og virksomheder og lavet CTS anlæg og bygningsautomatik bla hos:

  • Ikast Brande Gymnasium
  • Struer Gymnasium
  • Bauhaus Valby
  • DONG Offshore, Esbjerg
  • Bilhuset Bjarne Nielsen, Herning
  • Fuglsangsø Plejecenter, Herning
  • Folkeskoler og institutioner, Herning kommune
  • Bankernes EDB Central, Herning

Sådan reducerede Dansk Mode & Textil sit elforbrug med 20% på 1 år

Stigende regninger for strømforbruget fik Dansk Mode & Textil til at reagere og kontakte os. Der blev opsat et mål på en besparelse på 15 %. Men med få virkemidler og optimering af et eksisterende CTS system, viste det første års besparelse sig at ligge på lidt over 20 %. Vel og mærke uden at det nævneværdigt gik ud over komfort og indeklima.  Læs artiklen om CTS anlæg ved DM&T

Dansk Mode & Textil er ikke de eneste, der har opnået betydelige energibesparelser. Vi oplever ofte, at vores kunder – med en løsning fra Lund og Erichsen – reducerer deres miljøbelastning og samtidig sparer penge og øger komforten i bygningen.

Skal vi også hjælpe din virksomhed. Kontakt os her.

Filmen om CTS styring

Gratis eftersyn

Skal vi gennemgå jeres nuværende forhold ? Vi kan konstatere om I har den optimale løsning, eller om vi kan hjælpe jer til en bedre som samtidig hjælper  med at opnå besparelser på forbruget.

Lyder det som noget for dig, så kontakt Henrik Bærentsen og få en god snak om din situation.

Vidste du?

At driften af bygninger tegner sig for cirka 40 % af det samlede energiforbrug. Størstedelen af dette energiforbrug kan henføres til ventilation, opvarmning eller køling af bygninger.

Kontakt os for en uforpligtende gennemgang.

Har du brug for sparring omkring CTS- og energioptimering ?

Jeg er klar på en snak om, hvordan vi bedst muligt løser de udfordringer I har, men først lidt information om mig:

Jeg har været ansat ved L&E siden 1993 og er projektleder for CTS og energioptimering. Jeg har over 15 års anciennitet på CTS- og industriområdet og er god til at konstruere løsninger fra bunden, men også løse for projekterede anlæg i samarbejde med bygherrer og ingeniører.

Jeg er sikker på jeg også kan bidrage til den udfordring I står med.

Kontakt mig på telefon 96264453 eller mail hb@l-e.dk – jeg glæder mig til at høre fra dig.

Projektleder for CTS Henrik Bærentsen

Projektleder Henrik Bærentsen