CTS anlæg - Effektiv energioptimering og bedre indeklima til din virksomhed

Med en Effektiv CTS løsning fra Lund & Erichsen får du:

Bliv kontaktet

Et udpluk af vores kunder

Energioptimering med Trend CTS anlæg

Med et effektivt og velreguleret CTS anlæg, får din virksomhed en bedre udnyttelse af energiforbruget samtidig med at I får et bedre indeklima til gavn for alle i virksomheden.

Med Trend CTS sikrer vi virksomheder og institutioner en effektiv bygningsautomatik med præcis styring, regulering og overvågning af byggetekniske funktioner.

Hvad er et CTS anlæg?

Et CTS anlæg er opbygget af en hovedcentral og undercentraler sammenkoblet i et netværk. Alle kan programmeres til at håndtere specifikke styringsopgaver, baseret på de input de får fra tilkoblede komponeter, fx temperaturmålere, energimålere, adgangskontrol, lysstyring (Dali og KNX ) og meget andet.

Med CTS løsningen bliver det muligt for den bygningsansvarlige fra et sted at styre, regulere og overvåge alle tekniske installationer i bygningerne. Det foregår fra en PC, tablet eller en mobiltelefon, hvor man via et grafisk interface får et godt overblik over bygningsautomatikken.

I princippet kan hvad som helst styres, men oftest er det varme, ventilation og lys. Det giver et bedre indeklima, samtidig med at der opnås gode energibesparelser, når bygningens tekniske installationer kommunikerer sammen.

Et eksempel kan være, at man i en virksomhed skruer ned for varmen kl 16.30 og skruer op igen til normal temperatur kl 7. I weekender og på helligdage køres der natsænkning. I sommerhalvåret lukkes helt for varmen. Hvis der skal arbejdes udenfor normal arbejdstid, kan medarbejderne indtaste i en kalenderfunktion og “bede” om at varmen ikke lukkes i deres del af bygningen.

Alternativt kan virksomheden sammenkoble adgangkontrollen og CTS styringen, så når sidste mand forlader kontoret og låser via adgangskontrollen, slukkes alt lys, og varme og ventilation stoppes automatisk.

CTS system i Ikast Svømmecenter

Vi har været yderst tilfreds med Lund & Erichsens indsats og service når vi har haft opgaver der kræver deres ekspertise.

Lund & Erichsen er gode til at kaste bolde op i luften og er altid lydhøre, så vi sammen har fundet den optimale løsning for at nå i mål med de enkelte projekter.

Kim Larsen
Ass. Halinspektør
Ikast Svømmecenter

 

Trend CTS systemhus

Hos Lund & Erichsen installerer og servicerer vi flere typer af CTS-systemer. Dog primært som autoriseret Trend Systemhus, hvor vi installerer og servicerer Trend CTS. Det betyder, at du får en leverandør, der er opdateret om den nyeste teknologi.

Trends CTS produkter er fleksible og løser mange opgaver indenfor bygningsautomatik. Fleksibiliteten viser sig også i betjeningen.

Når du skal styre dit energiforbrug, gør du det præcis på den måde, der giver mening for dig. Eksempelvis via lokale touchskærme, telefoner og computere, hvor du har overblik over anlæggets drift og kan opretholde den optimale balance mellem de ydre påvirkninger, komfort, energiforbrug og andre driftsmæssige krav.

Vores erfaring viser at et velreguleret CTS system ikke alene giver et sundt indeklima, det holder også energiforbruget nede. Det kan du læse mere om nedenfor.

IQ Vison Trend - CTS anlæg

Sådan reducerede Dansk Mode & Textil sit elforbrug med 20% på 1 år

Stigende regninger for strømforbruget fik Dansk Mode & Textil til at reagere og kontakte os. Der blev opsat et mål på en besparelse på 15 %. Men med få virkemidler og optimering af et eksisterende CTS system, viste det første års besparelse sig at ligge på lidt over 20 %. Vel og mærke uden at det nævneværdigt gik ud over komfort og indeklima.  

Dansk Mode & Textil er ikke de eneste, der har opnået betydelige energibesparelser. Vi oplever ofte, at vores kunder – med en løsning fra Lund og Erichsen – reducerer deres miljøbelastning og samtidig sparer penge og øger komforten i bygningen.

CTS Teknik

L&E er specialister i CTS teknik og bygningsautomatik.

Vi hjælper virksomheder med hele processen, lige fra rådgivning til installation, idriftsætning og senere servicering og vedligehold af det nye CTS system.

Via CTS teknik fra L&E, får du et CTS anlæg, der er konfigureret og designet til at varetage netop de opgaver og ønsker, din virksomhed har behov for. Og der vil altid være mulighed, for at ændre og udvide på systemet.

Trend CTS-anlæg fra L&E, opbygges som udgangspunkt med CTS-tavler, styrecentraler og I/O moduler fra Trend, med mindre, der er ønsker, så det giver bedre mening at bruge andet.
Ved at opbygge løsningerne med standard komponenter fra Trend, sikrer vi at anlæggene i fremtiden kan supporteres og serviceres, af vilkårlige Trend-servicepartnere, der ligesom L&E også har adgang til system- og softwareopdateringer til anlæggene.  

Vi leverer og installerer CTS anlæg med åben kommunikation, som giver utallige muligheder for integration op imod andre systemer via standard bus-protokoller, og intet er låst så det efterfølgende kun er L&E der kan servicere løsningen.

Vores specialuddannede CTS-teknikere er også specialister i fejlsøgning, reparationer og optimering  på eksisterende CTS anlæg, så kontakt os endeligt, hvis du har et anlæg, der ikke kører optimalt, eller måske I bare har brug for at par uvildige øjne, til at gennemgå Jeres eksisterende CTS løsning.

L&E som din CTS installatør:

Lund & Erichsen er en erfaren leverandør og installatør af CTS systemer med mere end 25 års erfaring. 
Når du vælger L&E som din CTS installatør får du:

  • Via vores døgnbemandede kontrolcentral er der altid en tekniker indenfor rækkevidde, også for kunder uden serviceaftale. 

Ofte stillede spørgsmål om CTS

CTS er en forkortelse og betyder Central Tilstandskontrol og Styring. Med et CTS-anlæg kan man opholde sig ét sted og derfra kontrollere og overvåge hvad der sker i bygningens lokaler og måske flere rum i flere bygninger.

CTS kan benyttes mange steder. Fx skoler, idrætshaller, institutioner og kontorbygninger. Alle steder hvor det giver mening at regulere lys, varme, ventilation og andre energikilder ud fra forskellige kriterier, som hvordan vejret er og om der er nogen i bygninger.

Ja. Også der kan det betale sig at spare på energiudgifterne. Med for eksempel Danfoss ECL varmestyring, er man let i gang med at styre på virksomhedens varme og ventilation

 

Både og. En konstant udvikling på sensorteknologier, gør at mulighederne for trådløs opsamling af data fra målepunkter, udbreder sig på markedet. Men ofte skal der alligevel kables til styre- og reguleringsmotorer, som har et effektforbrug, som vanskeliggør at holde økonomien i forbindelse med vedligehold/batteriskift.

Ja. Trend systemet kommunikerer med alle åbne systemer via de mest gængse kommunikationsprotokoller: Modbus, BacNet, M-bus, Dali, KNX, mfl. både via TCP/IP eller RS485-RS232,

Ja. Hvis anlæggene er koblet sammen på det samme datanetværk/internet

Det kan vi ikke svare på uden vi har haft en dialog om hvad og hvor meget I ønsker at overvåge og regulere. Men kontakt os, så finder vi sammen den CTS løsning, der passer bedst til jer.

Filmen om CTS styring

Kontakt L&E CTS afdeling

Vil du høre mere om dine muligheder for en effektiv energioptimering, så sig ja tak til at blive kontaktet

Ja tak, kontakt mig

Det får du med L&E som din CTS installatør:

Lund & Erichsen er en erfaren leverandør og installatør af CTS systemer.  Gennem mere end 20 år har vi været Trend systemhus. Det garanterer dig nogle af markedets bedste løsninger

Ved at vælge L&E får du:

Kontakt Henrik Bærentsen på 96264453, hvis du har brug yderligere information, skal have en pris på et CTS projekt eller om vi skal gennemgå din virksomheds muligheder for at optimere og forbedre på energiforbruget.