Kameraovervågning til privat og erhverv

Kamera overvågning i private hjem og i virksomheder er blevet meget efterspurgt inden for de senere år. Det hænger sammen med at priserne er blevet overskuelige, men også fordi erfaringen har vist at kamera overvågning har en særdeles stor præventiv virkning.

Overvågnings kameraer har i dag et stort anvendelsesområde. De installeres i virksomheder, institutioner og skoler, tankstationer og private hjem, hvor man ønsker den ekstra sikkerhed, det er at have installeret en god videoovervågning. Udendørskameraer kan med fordel opsættes på fx pladser og adgangsveje. I hærværks udsatte områder har vi med succes installeret udendørs overvågnings kameraer.

Lund & Erichsen er F&P godkendt (Brancheorganisationen for Forsikring & pension), samt ISO 9001:2015 certificeret. Det er din sikkerhed for at dit nye ITV overvågning er opsat korrekt efter alle foreskrifter.

Ved Blücher Metal i Vildbjerg installerede vi i efteråret 2016 udendørs overvågningskameraer for at overvåge et stort areal. Dette valgte Blücher Metal at gøre, efter at man i et industriområde i Vildbjerg, havde været udsat for en del påsatte brande. Den 6. brand i området ramte Blücher natten til den 21 august, hvor der blev sat ild på en stak paller. Efter dette valgte man at opsætte videoovervågning

Læs mere om kamera og videoovervågning nedenfor eller vores andre alarmsystemer der kan hjælpe med at sikre dine værdier.

Du kan også kontakte Per Skott på tlf; 96264450 eller e-mail ps@l-e.dk og få en uforpligtende snak.

Kameraovervågning for private og erhverv Herning

Kameraovervågning og ITV opdeles i 3 kategorier

Når vi installerer ny kamera og videoovervågning opererer vi med 3 kategorier: Observation, Verifikation, og Identifikation.  Det er vigtigt, at du som kunde har tænkt over formålet med overvågningen og det kan kendskabet til de 3 kategorier være med til.

 

Obeservation

Observationskameraet sikrer dig overblik over et større eller mindre område. Med denne kategori kan det konstateres, om der er nogen eller noget i området. Eksempler med observations overvågning er:

 • Et P-hus, hvor personalet får mulighed for at kunne anvise ledige parkeringspladser.
 • Overvågning af på og aflæsnings arealer.
 • Sikkerhedsforanstaltning fx i butikscentre, hvor vagterne får mulighed for at spore og følge butikstyve.
 • Som et tryghedsskabende element fx på togstationer, hvor kameraerne holder øje med, hvad der foregår.
 • Som præventivt middel for at undgå problemer.

 

 

 

Verifikation

Verfikationskameraet sikrer dig overblik over et givent område, samt billeder der kan bruges til at verificere hvad der sker.  Eksempler med verifikations kamera er:

 • Vagtpersonale får mulighed for at se hvad enkelte personer foretager sig.
 • Overvågning af produktionslinjer i industri så driftstop undgås.
 • Kasselinier i butikker og supermarkeder.
 • Som en præventiv foranstaltning.

 Identifikation

Et identifikationskamera bruges, når der er behov for detaljerede billeder, og om nødvendigt til at identificere en person, eller et objekt. Eksempler på identifikations  overvågning:

 • Identifikation af fx tyve i butikker og andre relevante steder.
 • For genkendelse af et køretøj, en nummerplade eller lignende.
 • Politimæssig efterforskning.
 • Adgangskontrol i fx virksomheder hvor personer kan identificeres, inden de lukkes ind.

En samlet overvågningsløsning består meget ofte af et mix af de 3 ovenstående installations typer for at få det ønskede resultat.

 

Godkendt og certificeret tv overvågning

Når du skal vælge ny tv og videoovervågning, kan det være svært at gennemskue markedet. Der findes rigtig mange valgmuligheder. Derfor skal du tage os med på råd. Vi sætter os ind i dine behov, og ud fra det sammensætter vi den bedste løsning med kameraovervågning, som giver dig den optimale sikkerhed. Fx giver det en ekstra høj sikkerhed, hvis din nye videoovervågning kobles sammen med en tyverialarm. Vi installerer altid efter gældende regler og forskrifter.

Videoovervågning hjælper til at pågribe 2 tyve

Videoovervågning beviser gang på gang at det har sin berettigelse.

Det vises også i en sag hvor billeder fra en overvågning, installeret af L&E, var medvirkende til at 2 tyve blev pågrebet. De 2 blev efterlyst i forskellige midtjyske medier i forbindelse med nogle computer tyverier i Bjerringbro og  på Ikast Brande Gymnasium. Efterfølgende blev de anholdt og sigtet i Viborg.

Videoovervågning fra L&E filmer 2 tyve

Tyve “Fanget” På Videoovervågning Fra L&E

 

Regler om overvågning

Skal vi lige se på reglerne omkring videoovervågning, som ikke er så komplicererede endda:

Private må benytte udendørs kameraovervågning, dog ikke på offentlig gade, vej og plads. På områder med alm. adgang, hvor private foretager videoovervågning, skal opsættes tydelig skiltning, der oplyser om overvågningen.

På områder med erhverv, må den der har rådighed over området gerne foretage kameraovervågning selvom området er offentlig tilgængeligt. Der skal opsættes tydelig skiltning.

Du kan se mere om reglerne her på retsinformation.dk

På sikkerhedsbranchens hjemmeside kan du læse mere om definitioner og regler

 

Kontakt til L&E Alarm