Kameraovervågning til private og erhverv

Vi har stor erfaring med installation af video og kameraovervågning, så start med at kontakte en af Lund &  Erichsen’s specialister.

Bliv kontaktet

Komplet overvågningssystem

Kameraovervågning i private hjem og virksomheder er blevet meget efterspurgt inden for de senere år og mange vælger at investere i et overvågningskamera.

Overvågningen kan installeres i private hjem, virksomheder, institutioner, skoler, butikker og i industrien ved produktionslinjer.

Oftest er kameraovervågning et delelement i en større sikring af medarbejdere og virksomhed eller bolig. F.eks. kan overvågningen kobles sammen med en tyverialarm, adgangskontrol eller andet til et større alarmsystem.

Den større efterspørgsel har medført et veritabelt boom i overvågningskameraer. Det kan derfor være lidt af en jungle at matche egne behov med den rette overvågnings løsning. For hvad er muligt og hvad har du behov for?

Uanset om overvågningen er til privat eller til erhverv er der nogle overvejelser du skal gøre dig, for at få den bedste løsning. Kontakt L&E og få en af vores kompetente alarmteknikere ud, som kan guide dig sikkert igennem hele processen.

Samtidig er der også en del regler, når det gælder videoovervågning af både privat grund og virksomhedsområder, hvor andre mennesker færdes.

Hvis du vil være sikker på at kameraovervågningen lever op til de gældende regler og består af forsikringsgodkendt udstyr og at løsningen lever op til dine behov, så tag os med på råd.

Alle teknikere hos Lund Erichsen er specialuddannede. Vi er selvfølgelig F&P godkendte ( Brancheorganisationen for forsikring & pension) og  ISO 9001:2015 certificeret.

Det giver dig garanti for professionel rådgivning og installation.

Udendørs kameraovervågning

Ved Blücher Metal i Vildbjerg installerede vi i efteråret 2016 udendørs overvågningskameraer for at overvåge et stort areal. Dette valgte Blücher Metal efter at Vildbjerg som området havde været udsat for en del påsatte brande.

Den 6. brand i området ramte Blücher natten til den 21 august 2016, hvor der blev sat ild til en stak paller. Herefter valgte man at opsætte videoovervågning for at komme dette til livs.

Ildspåsætteren er blevet pågrebet af politiet. Overvågningen har også givet personalet en større tryghedsfølelse pga. den præventive effekt, der ligger i de aktive og synlige kameraer.

3 videokamera i udvendig løsning

Videoovervågning hjælper til at pågribe 2 tyve

Tyve fanget på kameraovervågning

Videoovervågning beviser gang på gang, at det har sin berettigelse. Her er et billede fra en overvågning, der var direkte medvirkende til at 2 tyve blev pågrebet.

De 2 blev efterlyst i forskellige midtjyske medier og efterfølgende blev de anholdt og sigtet i Viborg.

Politiets kameraregister

Når din nye kameraovervågning er etableret, hjælper vi dig med at registrere dine kameraer i Politiets kameraregister. I deres efterforskning af kriminalitet, kan tv-overvågning være af stor betydning for efterforskningen.  Se mere om register og registrering.

De 3 typer af overvågning

Generelt kan videoovervågning inddeles i 3 kategorier. Du kan se mere om hver enkelt type her:

Observationskameraet sikrer dig et overblik over et større eller mindre område. Med denne type kameraovervågning kan det konstateres, om der er nogen eller noget i området. Vi har listet nogle eksempler hvor det giver mening at benytte observationsovervågning:

 • Udendørsområder af privat grund og erhvervsarealer.
 • P-hus, hvor personalet får mulighed for at kunne anvise ledige parkeringspladser.
 • På og aflæsnings arealer.
 • Butikscentre, hvor vagterne får mulighed for at spore og følge butikstyve.
 • På fx togstationer, som et tryghedsskabende element, hvor kameraerne holder øje med hvad der foregår der

Verifikationskameraet sikrer dig overblik over et givent område, samt billeder der kan bruges til at verificere hvad der sker. Eksempler med verifikationskamera er:

 • Vagtpersonale får mulighed for at se hvad enkelte personer foretager sig.
 • Overvågning af produktionslinjer i industri så driftstop undgås.
 • Kasselinjer i butikker og supermarkeder.

Et identifikationskamera bruges, når der er behov for detaljerede billeder, og om nødvendigt til at identificere en person, eller et objekt. Eksempler på identifikationsovervågning:

 • Identifikation af tyve i f.eks. butikker, banker og i private hjem.
 • Genkendelse af køretøj og nummerplade.
 • Politimæssig efterforskning.
 • Adgangskontrol i f.eks. virksomheder, hvor personer skal identificeres, inden de lukkes ind.

En samlet overvågningsløsning består oftest af et mix af de 3 ovenstående typer af overvågningskamera, for at få det bedste resultat.

Opbevaring af videooptagelserne

De fleste ønsker at opbevare deres kameraoptagelser i et givent tidsrum. Reglerne siger dog max 30 dage.

Optagelser kan gemmes på enten en PC eller en server,  hvorfra systemet afvikles eller fra en netværksbaseret enhed, som er beregnet og designet til TV Overvågning. Ofte et det nemmest og billigst at anvende netværksenheder, da disse indeholder styresystem, software, App.  m.m. i samme enhed.

Trådløs overvågningskamera eller kablet

Du kan vælge at opkoble kameraerne trådløst via et Wifi netværk eller via dit kablede netværk. Der er fordele og ulemper ved begge.

Umiddelbart lyder det som en kæmpe fordel at skulle undgå at trække kabler, når man vælger at få opsat et nyt videoovervågningssystem. Helt fri for kabler bliver man dog ikke, for det trådløse kamera skal have strøm. Derfor er det ikke væsentlig dyrere at netværkskable ved samme lejlighed og dermed undgå nogle af ulemperne ved den trådløse opbygning.

Ved at benytte netværksenheder med dataswitche indbygget, vil netværket også blive “skånet”, fordi billed-transmission kan fylde en del og derfor kan være til gene for brugere på netværket.

Så oftest anbefaler vi at kameraerne, kobles på et kablet netværk for at holde den højeste sikkerhed og ikke belaste Wifi unødigt med overførsel af billeder.

Kontakt til alarmfirma Lund & Erichsen

Vil du høre mere om dine muligheder for at sikre dine værdier med videoovervågning, så kontakt os via nedenstående. 

Bliv kontaktet

L&E som din alarm installatør:

Lund & Erichsen har over 30 års erfaring som leverandør og installatør af alarmløsninger. 

Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe med at sikre din ejendom eller din virksomhed, så send os dine kontaktinfo, hvorefter vi kontakter dig. 

Vi tilbyder sikringsløsninger som alle er med til at sikre dine værdier:


Ved at vælge L&E får du:

 • Over 30 års erfaring med sikringsløsninger 
 • En installatør der udelukkende benytter godkendte alarmprodukter
 • Vi er ISO 9001:2015 certificeret
 • Vi er F&P godkendt
 • Vores teknikere gennemfører årligt relevante alarmkurser
 • Produkter og løsninger baseret på moderne teknologi
 • Løsninger der løbende kan udvides og tilpasses virksomhedens behov