Intelligent lysstyring

Formålet med en lysstyring er at reducere energiforbruget og at opnå et bedre arbejdsmiljø for de ansatte.
Når du vælger Lund & Erichsen får du en el-installatør, der leverer godt håndværk samt el-installationer og service i høj kvalitet

Bliv kontaktet

Formålet med en lysstyring er at reducere energiforbruget og at opnå et bedre arbejdsmiljø for de ansatte.

L&E har stor ekspertise i etablering af intelligente lysstyringer og kan også hjælpe din virksomhed til at opnå besparelser og bedre komfort. Vi tilbyder kun produkter og løsninger af den bedste kvalitet. Det giver en langt bedre oplevelse for dig, sammen med en lang holdbarhed og en minimal vedligeholdelse.

Vi tilbyder primært DALI lysstyringer. Dali er en åben standard udviklet af ledende producenter af lyskilder. Med en åben standard kan produkter fra forskellige fabrikanter kommunikere sammen. Dermed kan vi tilbyde dig et langt større udvalg af armaturer, lyskilder, kontakter og sensorer.

Derudover er dette system let at udvide og ændre på, når virksomheden ekspanderer eller af andre grunde har brug for at lave om i styringen.

Lysstyring i Jyske Bank

I forbindelse med en større ombygning i Jyske Banks Holstebro afdeling valgte Jyske Bank L&E til at installere og konfigurere en DALI lysstyring.

Med DALI lysstyringen får banken mulighed for, at styre lyset så der tages hensyn til dagslys indfald. Det giver de ansatte og kunderne en bedre komfort, samtidig med at der energioptimeres.

Der er lagt stor vægt på fleksibiliteten. De anvendte LED armaturer kan styres enkeltvis, hvis der bliver behov for det.

Jyske Bank har valgt at opbygge styringen med forskellige scenarier, så lyset styres af bevægelses censorer og kun tænder i de områder, hvor der er bevægelse, ligesom der er etableret et scenarie når der er rengøring. Her tages hensyn til denne arbejdssituation og lyset skrues i de perioder helt op.

Her hjælper L&E med at styre belysningen

En DALI lysstyring kan bruges i alle typer af erhverv og i både belysning på kontor, lager og produktion. Her er et udsnit af vores kunder, hvor vi har etableret lysstyring.

  • Sportscenter Herning Belysning i sportshal
  • Sydbank Herning
  • Billig Arbejdstøj, Spjald  ( Lager + kontor )
  • NEL Hydrogen  ( Produktion + kontor )
  • Herning Kommune Rådhuset
  • Jyske Bank Holstebro
  • Plejehjem Herning Kommune. Etablering af Demens lys / døgnrytmelys
  • Til private anbefaler vi at kigge på Wiser Smart Home

DALI lysstyring

Med en DALI lysstyring er det næsten kun fantasien, der sætter grænsen for hvad der kan styres og reguleres.

Generelt arbejder man med 3 styrings områder:

Dagslysregulering; her reguleres lysstyrken for at få et bedre arbejdsmiljø. Fx ved dagslysindfald sænkes lysstyrken. Sørger for, at der altid er den korrekte og bedste lysstyrke på skrivebordene.

Scenariestyring: benyttes når der skal slukkes og tændes for lyset i forskellige områder af bygningen uafhængigt af hinanden. Dermed undgår man, at lys står tændt i områder i de perioder, hvor der ikke er behov for lys.

Døgnrytmelys (kaldes også for Kelvin Change). Her er det lysets farve og intensitet der styres. Hvis der opsættes specielle armaturer, kan en DALI lysstyring benyttes til at styre lysets farve. Benyttes fx i plejesektoren og er særdeles velegnet i butiksbelysning, hvor der er brug for at butiksvarerne fremstår så naturligt som muligt.

Lysstyring Jyske Bank Holstebro
Lysstyring Jyske Bank Holstebro

Kontakt El-installatør Lund & Erichsen

Står du med en el-teknisk udfordring, eller vil du se og høre mere om lysstyringer, så kontakt os på telefon 96264444 eller nedenstående formular

Bliv kontaktet

El-installationer i over 100 år

Ved at vælge L&E som din el-installatør får du: 

De seneste 100 år har L&E været elektriker i Herning, og levet af glade kunder.

Det er din sikkerhed for, at vores el-arbejde, bliver udført korrekt.

Start med at tage kontakt, hvor vi kan snakke om din opgave eller projekt. 

Det er naturligvis uforpligtende.