Intelligent lysstyring

Formålet med en lysstyring er at reducere energiforbruget og at opnå et bedre arbejdsmiljø for de ansatte .

L&E har stor ekspertise i etablering af intelligente lysstyringer og kan også hjælpe din virksomhed til at opnå besparelser og bedre komfort. Vi tilbyder kun produkter og løsninger af den bedste kvalitet. Det giver en langt bedre oplevelse for dig, sammen med en lang holdbarhed og en minimal vedligeholdelse.

Vi tilbyder primært DALI lysstyringer. Dali er en åben standard udviklet af ledende producenter af lyskilder. Med en åben standard kan produkter fra forskellige fabrikanter kommunikere sammen. Dermed kan vi tilbyde dig et langt større udvalg af armaturer, lyskilder, kontakter og sensorer.

Derudover er dette system let at udvide og ændre på, når virksomheden ekspanderer eller af andre grunde har brug for at lave om i styringen.

DALI lysstyring

Med en DALI lysstyring er det næsten kun fantasien, der sætter grænsen for hvad der kan styres og reguleres.

Generelt arbejder man med 3 styrings områder:

Dagslysregulering; her reguleres lysstyrken for at få et bedre arbejdsmiljø. Fx ved dagslysindfald sænkes lysstyrken. Sørger for, at der altid er den korrekte og bedste lysstyrke på skrivebordene.

Scenariestyring: benyttes når der skal slukkes og tændes for lyset i forskellige områder af bygningen uafhængigt af hinanden. Dermed undgår man, at lys står tændt i områder i de perioder, hvor der ikke er behov for lys.

Døgnrytmelys (kaldes også for Kelvin Change). Her er det lysets farve og intensitet der styres. Hvis der opsættes specielle armaturer, kan en DALI lysstyring benyttes til at styre lysets farve. Benyttes fx i plejesektoren og er særdeles velegnet i butiksbelysning, hvor der er brug for at butiksvarerne fremstår så naturligt som muligt.

 

Her hjælper L&E med at styre belysningen

En DALI lysstyring kan bruges i alle typer af erhverv og i både kontor, lager og produktion. Her er et udsnit af vores kunder, hvor vi har etableret lysstyring.

  • Sydbank Herning
  • Billig Arbejdstøj, Spjald  ( Lager + kontor )
  • NEL Hydrogen  ( Produktion + kontor )
  • Herning Kommune Rådhuset
  • Jyske Bank Holstebro
  • Plejehjem Herning Kommune. Etablering af Demens lys / døgnrytmelys

 

Kontakt vores belysningseksperter. Vi er klar til til at hjælpe dig med at styre lyset.

Kontakt vores eksperter her

 

Lysdæmper for DALI lysstyring